تبلیغات
باران قاصدک - طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)
باران قاصدک
آشپزخونه شمالی
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


بسم الله الرّحمن الرّحیم
وَإِن یَكَادُ الَّذِینَ كَفَرُوا لَیُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
سلام به وبلاگ من و دخترام خوش اومدید
ما از شمال کشور یعنی رامسر در خدمتتون هستیم
در این جا قصد داریم آموزش های آشپزی و یه جاهای هم از آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شمال بگیم امیدواریم که خوشتون بیاد البته دوست داریم که با فرهنگ شهرهای دیگه آشنا بشیم خوشحال میشیم که دوستای دیگه از شهرهای دیگه هستند درباره آداب و رسوم و جاذبه های گردشگری شهر خودشون برامون بگن خیلی خیلی از دوستای گل و نازنین ممنونیم
لطفا نسبت به مطالب آموزشی این وب جانب امانت را رعایت فرمایید این وب در تاریخ 1393-12-18 در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است .

مدیر وبلاگ :مریم آخوندی

طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)

امی آموزش امرو یه قاتوق قدیمی رامسری هِسه که نسل جدید زیاد وی هَمره آشنایی نِدَرن و وِره چُنُکَنِن که وِره گونن دوبارپاچ هدف مُو از این آموزش این هِسه که مار نسل جوان ایه قاتوت خُوشه وَگ وَچه شان چُکنن ایه قاتوق بیشتر فصل پاییز و زمستان چُکنن این قاتوق دِل گزنه ، اسفناج و گردو دَرِه که خیلی قوی هِسه قدیم آدمشان خیلی هُنرمند بان و غذاهای خُشمزه چُکردن سبزی پیش ایه قاتوق بنم وِره گونن سَسِه

آموزش امروز ما یک خورشت قدیمی رامسر هست که نسل جدید زیاد با آشنایی ندارند و آن را درست نمی کنند که به آن دوبارپاچ می گویند هدف من از این آموزش این هست که مادران نسل جدید این خورشت را برای بچه های خودشان درست کنند و این خورشت را بیشتر برای فصل پاییز و زمستان درست می کنند در این خورشت سبزی گزنه ، اسفناج و گردو هست که خیلی مقوی هست و قدیمی ها خیلی هنرمند بود و غذاهای خوشمزه درست می کردند و سبزی که پیش این خورشت گذاشتم را به آن سَسِه می گویند .

مواد لازم خورشت دوبارپاچ (خورشت شمالی قدیمی)

سبزی های این خورشت شامل : گزنه تازه (یا گویش رامسری بوله گزنه ) و اسفناج (به مقدار مساوری)

سَسِه (7 تا 8 برگ) ،‌گشنیز ( مقدار کم)

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپ خوری

رب انار ترش : 1 قاشق مرباخوری

سیر : 3 تا 4 حبه

پیاز : 1 عدد متوسط

مغز گردو : 200 گرم

نمک : به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت دوبارپاچ (خورشت شمالی قدیمی)

ابتدا سبزی ها را پاک و تمیز کرده و آن را می شویم و در آبکش می ریزیم تا آب آن برود

طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)

بعد آن را خرد می کنیم و یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم و سبزی خرد شده را به همراه 2/5 لیوان آب جوش در ظرف می ریزیم و آن را روی حرارت متوسط می گذاریم وقتی که جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا سبزی ها پخته شود (به این علت از آب جوش استفاده کردم که سبزی با آب جوش بهتر پخته شود اگر آب سرد اضافه کنیم سبزی بد پخته می شود ) نیم ساعت می گذاریم و بعد اجازه می دهیم که سبزی پخته شده سرد شود .

طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)

من در اینجا آن را به سبک قدیمی درست کردم اول مغز گردو را در نُمککار سائیده و بعد سبزی پخته شده ،‌ پیاز رنده شده ریر را با هم مخلوط می کنیم و یک یا دو بار آن را خوب با سنگ در نُمککار می ساوئیم .

طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)

تمام مواد را داخل ظرف گمِچ (قابلمه گلی ) می ریزیم بعد رب انار ، رب گوجه و نمک و 2 یا 2/5 لیوان آب جوش اضافه می کنیم و تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم

طرزتهیه خورشت دوبارپارچ (خورشت قدیمی رامسری / شمالی)

تا جوش بیاید و وقتی که جوش آمد حرارت را کم می کنیم . 1/5 تا 2 ساعت طول می کشد که این غذا آماده شود .

به مناسبت هفته سلامت و در راستای ترویج غذاهای سالم و حمایت از سبک زندگی بومی جشنواره غذاهای محلی درمجتمع تفریحی ،گردشگری مروارید سبز رامسربرگزارشد.

 نکته :

1 . من این سبزی ها را از بازار هفتگی که در شهر ما است تهیه کردم مخصوصاً آن گزنه که از ییلاق جواهرده برایم آورده بودند .

2 . موقعی که گَمچ را روی حرارت می گذارید زیر آن شعله پخش کن قرار دهید .  

3 . می توانید به جای سیر از سیر تر و تازه استفاده می کنند . من خودم به سیر حساسیت دارم ولی از این نوع سیر در غذا استفاده می کنم اذیت نمی شوم

4 . می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید .  

5 . می توانید به آن گوشت قرمز اضافه کنید .

6 . ما چندین دوبارپاچ داریم که این یکی از دوبارپاچ ها بوده و بقیه تقریبا به این صورت است ولی سبزی های آن متفاوت می باشد . مثل دوبارپاچ اُشکونه ،‌ دوبارپاچ گزنه ، دوبارپاچ اسفناج

7 . حتما موقع تمیز کردن و خرد کردن از دستکش استفاده کنید چون گزنه باعث خارش دست می شود.  





نوع مطلب : غذاهای شمالی، خورشت ها، غذای بدون گوشت، 
برچسب ها : آموزش آشپزی، غذاهای شمالی، خورشت ها، غذای بدون گوشت، دوبارپاچ،
لینک های مرتبط :
          
یکشنبه 12 اردیبهشت 1395
شنبه 8 خرداد 1395 12:24 ق.ظ
سلام خانمای گل.مطلب جدیدشما هم از اینجا رفتید
مریم آخوندی سلام عزیزم به روی چشم حالا حالا قصد نداریم بریم عزیزم ببخشید یه مدت یه کاری پیش اومد نتوستم مطلب جدید بذاریم شرمنده که بی خبر رفتیم
چهارشنبه 5 خرداد 1395 09:57 ب.ظ
سلام
گرچه مستیم و خرابیم ، چو شبهای دگر
باز کن ساقی مجلس سر مینای دگر
امشبی را که در آنیم ، غنیمت شمریم
شاید ای جان نرسیدیم به فردای دگر ...

عماد خراسانی
عالی بود و بااحساس
مانا باشی......
مریم آخوندی
شنبه 1 خرداد 1395 09:53 ب.ظ
ای نقطه شروع شفق،
و ای مجری حق!
میلاد تو، قصیده بی انتهایی است که تنها خدا بیت آخرش را می داند؛
بیا و حُسن ختام زمان باش!

اللهم عجل لولیک الفرج

السلام علیک یا اباصالح المهدی ادرکنی
.
عیدتون مبارک دوست مهربان
مریم آخوندی سلام ترمه جان عید شما هم مبارک
شنبه 1 خرداد 1395 01:24 ب.ظ
عالی بود. حتما امتحانش می کنم.
مریم آخوندی خیلی ممنونم عزیزم خیلی خوشحالم که خوشت اومد عزیزم
پنجشنبه 30 اردیبهشت 1395 12:06 ق.ظ
سلام گلم از اینکه کانال زدی خوشحالم
مریم آخوندی سلام شایسته خیلی ممنونم عزیزم
جمعه 24 اردیبهشت 1395 09:32 ب.ظ
سلام عزیزم بسیار عالی ما مان اینا هم درست می کنن واسمش هست تره گزنه سلامت باشید در پناه حق
مریم آخوندی سلام تی تی جان عزیزم خیلی ممنونم ما هم گزنه تره داریم با گزنه تره فرق میکنه
دوشنبه 20 اردیبهشت 1395 11:37 ب.ظ
سلام مامان مریم گلم به به چقد ر عالی نوش جانتون عزیز
مریم آخوندی سلام مریم جان خیلی ممنونم عزیزم
شنبه 18 اردیبهشت 1395 03:19 ب.ظ
سلام مامان مریم عزیز
چقدر جالب بود تا حالا نشنیده بودم این سبزی ترشکی که گذاشته بودید نمیدونستم خوراکیه اخه یه مدلش هست که دونشو میکارن ودر میاد مثل سبزی اونو ما توی خورشت استفاده میکنم تا حالا نمیدونستم اینی هم که به صورت خودرو هستش قابل خوردنه ممنون بابت اطلاعات خوبی که در اختیار ما قرار میدید ویاداوری غذاهای قدیمی ممنون
مریم آخوندی سلام سولمازجان عزیزم خیلی ممنونم
شنبه 18 اردیبهشت 1395 01:27 ق.ظ
خیلی عالی بود ممنون
مریم آخوندی خیلی ممنونم عزیزم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





موضوعات
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت